Followers

Wednesday, May 29, 2013

:: 3rd one ::

wah wah...lama ni tak hupdet..konon byk sgt la keje ye..bz sgt la tu... katanya nak citer pasal staff kedai kan? asyik tertangguh je ni... nnt2 la ye..

nak share gud news ni ;) me dah 10 weeks preggy! Alhamdulillah, rezeki dariNya. baby no.3 dah ni. memang doa kali ni dapatla baby boy. amiin..

tapi ye la kan, takmo mengharap sgt, itu semua kuasa dariNya. Pada aku, asalkan anak yang bakal dilahirkan sihat, cukup sifat dan sentiasa dilindungiNya.

kali ni agak meloya sikit la. tak mcm kakak2 dia sblm ni. i've got morning sickness.. pening2, kekadang tu mulut ni terasa cam org nk demam..tak best menelan. harapnya tak lama keadaan ni. mun**h? tak sampai ke tahap tu. mcm ni rasanya org mabuk pregnen ye. itu belah pagi, karang dh dekat tengahari telan air liur pon rasa pahit semacam.. selalula duk bekal gula2 kt dlm beg.

my 1st checkup was ok, tapi lamanya nak selesai. dah lebih kurang 5 thn tak ngandung ni rasa mcm2 prosedur plk skarang ni. minum air gula!? seriously kene skang ni. walaupon ko takde sejarah pernah kene diabetes or mak ayah korang takde sakit tu, still u have 2 drink that. alasannya u'r +- 35yrs.

blood pressure ok, right 110/70 left 100/60. my HB 13.5 boleh tahan. so, 4/6 tarikh g minum air gula or lebih dikenali sbg MOGTT. stands for ape, i don't know hehehehehe..

harapnya preggy kali ni takde masalah... doakan ye, tq!

3 comments:

Zakiyah Zainon said...

waaaah...tahniah kak!!!!
saya pun nak pregnant lagi, tapi tangguh sat demi sesuatu...mungkin masa tu twin pun dah 5 tahun hehehehhe

2ampeada said...

tahniah no...

Sitibuha Md Kassim said...

Wah cik eda dah progress jugak.